Pozitionare pagini web
Pozitionare pagini web sau un website este din ce in ce mai dificil. Daca concurenta pentru serviciile sau produsele pe care le oferi este mare atunci pozitionarea paginii devine extrem de dificila.

pozitionare pagini web
Continutul de calitate al paginii este fundamental
O pagina web fara continut nu poate fi pozitionata de Google sau alte motoare de cautare. De fapt continutul paginii web trebuie sa raspunda cerintelor utilizatorilor care cauta informatiile de care au nevoie. Un continut care nu rezolva problemle utilizatorilor si nu raspunde intrebarilor lor, este un continut fara valoare. Un continut de acest tip este o cale sigura pentru o pagina web de negasit pe motoarele de cautare. Prezentarea unui produs sau serviciu trebuie sa demonstreze utilizatorilor ca esti un expert in domeniu.
Continut si cuvinte cheie
Firma ta poate oferi mai multe produse sau servicii. Acestea pot fi prezentate pe o pagina de produse sau servicii. Pentru o buna optimizare fiecare produs sau serviciu trebuie prezentat in detaliu pe o pagina sau o postare pe blog alegand cu grija cele mai potrivite cuvinte.
Analiza SERP
Pentru a vedea cum se prezinta si cine sunt concurentii analiza SERP este eficienta. Studiind cu atentie rezultatele SERP gasim puncte slabe si puncte tari ale concurentei. Luand in calcul aceste elemente trebuie gasite solutiii pentru o prezenta calitativ superioara in raport cu concurenta. Analiza SERP aprofundata are ca efect gasirea de noi idei pentru prezentarea produsului sau serviciului.
Structura continutului
Continutul trebuie structurat in jurul cuvantului cheie de baza si simultan a cuvintelor cheie secundare. Continutul paginii trebuie sa raspunda celor mai frecvente intrebari legate de produsul sau serviciul pe care firma ta il ofera. Cautand cuvintele cheie cele mai bune gasim si idei noi care sa raspunda mai bine intrebarilor utilizatorilor.
Intentia de cautare a utilizatorilor
Intentia informativa este atunci cand utilizatorii cauta ceva dar nu sunt hotarati sa actionize. Cautarea este ceva de genul: care este cel mai bun serviciu sau produs “X”? Intentia de navigare: utilizatorii cauta o pagina specifica pentru un produs sau serviciu. Cautarea poate fi ceva de tipul: care sunt produsele sau serviciile “X”?
Intentia comerciala: utilizatorii vor sa cumpere produsul sau serviciul dar vor sa vada mai multe optiuni. Intrebarea in acest caz poate fi: confruntare serviciu sau produs “X”?Intentia tranzactionala: utilizatorul este decis si cauta cumparare serviciu sau produs “X”. Paginile web trebuie sa aiba continut optimizat pentru fiecare din cautarile de mai sus. Utilizatorul trebuie sa fie familiarizat cu stilul tau cu modul tau de a vedea lucrurile si trebuie sa fie familiarizat cu produsul sau serviciul tau “X”. In general mare parte din strategiile SEO au au la baza strategii de marketing care au functionat si functioneaza.
Factori importanti pentru optimizarea paginilor web
Pentru o buna optimizare a unei pagini web trebuie acordata atentie titlului, descrierii, subtitlurilor si continutului.
Titlul paginii trebuie sa fie concis si clar. Google trebuie sa inteleaga din titlu ce subiect trateaza pagina si care este argumentul principal abordat.

SEO
Descrierea
Google in rezultatele SERP afiseaza URL paginii, titlul paginii si o scurta descriere care contine in medie 150-160 de caractere. Descrierea este importanta ajuta utilizatorul sa inteleaga care este de fapt continutul paginii.
Subtitlurile
Trebuie sa fie bine structurate si concentrate pe cuvantul cheie sau pe cuvinte cheie secundare. Asta nu inseamna ca toate subtitlurile trebuie sa contina cuvantul cheie dar trebuie sa fie intuitive si usor de inteles.
Continut
Continutul trebuie dezvoltat in jurul cuvantului cheie folosind si cuvinte cheie secundare. O pagina poate fi pozitionata pentru mai multe cuvinte cheie. Continutul trebuie sa raspunda la intrebarile utilizatorilor.
SEO tehnic
Pagina web trebuie controlata din punct de vedere tehnic. O pagina cu greseli tehnice poate impiedica indexarea sau induce in eroare motoarele de cautare. In acest caz motoarele de cautare nu vor intelege continutul paginii si pagina nu va fi indicizata.
