Online marketing

 

Ce inseamna online marketing?

Online marketing sau marketing digital este o componenta a marketingului care utilizeaza tehnologii digitale bazate pe internet. Platformele online pun la dispozitia firmelor si oamenilor de afaceri instrumente cu ajutorul carora se pot promova online. Anunturile de pe Facebook, bannerele de pe Google, publicitatea de pe Youtube, citirea unui articol pe un blog sunt doar cateva exemple de digital marketing. Ma ocup de promovare online. Creez si optimizez site-uri web, pagini de social media și pagini de Google my bussines.

De ce este important marketingului digital?

Daca vrei sa iti promovezi afacerea cel mai eficient o poti face folosind tehnologii digitale bazate pe internet. Online marketing te ajuta sa:

online marketing

digital marketing

 1. Ajungi la clienti cand acestea sunt acasa, in concediu sau oriunde. Oamenii navigheaza pe internet cautand solutii la problemele pe care le au. Daca ai buna prezentare online poti fi cel care are cea mai buna solutie pentru problema pe carea vrea s-o rezolve un potential client.
 2. Fii sigur ca mare parte din concurenti tai sunt deja online, au deja profile professionale de social media, website, pagini de Google my bussines si asa mai departe. Daca te prezinti online mai bine decat concurenta poti sa atragi de partea ta o mare de persone.
 3. Online marketing te ajuta sa concurezi chiar si cu cei mult mai mari decat tine. O buna prezentare online te poate pozitiona in rezultatele de cautare inaintea firmelor mari. In acest mod poti fi perceput ca cel mai bun pe segmental tau de piata.
 4. Folosind eficient mijloacele de promovare online poti gasi clientii ideali. Digital marketing iti pune la dispozitie mijloace prin care te poti adresa si informa persoanele interesate de serviciile si produsele tale.
 5. Digital marketing te ajuta sa monitorizezi publicul tinta si sa vezi care sunt nevoile lor ce cauta si de ce anume au nevoie. In acest fel poti sa adauga continut, sa creezi campanii publicitare eficiente cu buget mic pentru publicul tau tinta.
 6. Cel mai ieftin mod de promovare a serviciilor tale este promovarea online. Costurile unei campanii publicitare online sunt infinit mai mici decat costurile unei campanii publicitare of line. Contacteaza-ma fara obligatii pentru a studia situatia actuala a firmei sau activitatii tale, fii cu un pas inaintea concurentei.

Care sunt cele mai bune strategii pentru prezenta online?

Afacerile mici vor avea succes online, aplicand tehnici si strategii eficiente. In general o experienta placuta de navigare (responsive website), continut de calitate, optimizare pentru motoarele de cautare, si o buna prezentare pe retelele de socializare.

SEO de continut

SEO

 1. Marketing pentru dispozitivele mobile nu este o alegere, este o obligatie. Cautarile de pe mobil sunt orientate catre un scop anume si au ca rezultat luarea unei decizii. Platformele de promovare online se adapteaza pentru toate dispozitivele. Daca ai un website si acesta trebuie sa fie adaptabil. Cele mai multe cautari se fac de pe dispozitivele mobile daca prezenta online nu e responsive in mod sigur utilizatorii vor abandona in cateva secunde site-ul tau.
 2. Continut si marketing. Continutul este cel care aduce vizitatori si este cel care fidelizeaza clientii. In plus acestia vor vorbi despre tine si despre prezenta online largind in acest fel aria de potentiali clienti.
 3. Anunturi cu plata pentru pozitionarea preferentiala pe motoarele de cautare. Pe scurt acestea se anunturile PPC (Pay Per Click). Daca decizi sa faci o campanie publicitare cu plata un mod eficient este sa platesti pentru ca anunturile sa fie vazute in prima parte de sus a rezutatelor de cautare. Sunt eficiente, pot fi monitorizate, au un raport cheltuiala eficienta pozitiv.
 4. Marketing pentru retelele de socializare. Scopul paginilor de social media este sa gasesti cati mai multi fani care pot fi potentiali clienti. Penru asta poti publica informatii interesante pentru ei sau poti folosi publicitatea pentru retelele de socializare.
 5. SEO, este optimizarea gratuita pentru motoarele de cautare. Este o strategie relative dificila dar doar asa se obtin rezultate cu costuri mici pe termen lung.

Beneficiile marketingului digital

Marketingul digital te ajuta sa iti maresti vizibilitatea firmei sa te faci cunoscut in lumea digitala ca o prezenta notorie. Costurile prezentei in lumea online sunt destul de mici raportat la rezultatele pe care le vei obtine. In acelasi timp poti vedea si controla rezultatele si progresele pe care le-ai obtinut.

Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Liceu | Realizare Site Primarie | Realizare site Gradinita |

Loading RSS Feed
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.