Website

Website, pagini web, tipuri de website

Nu se poate vorbi despre website, tipuri de website si de pagini web inainte sa le definim. Un website poate fi definit ca o gupare de pagini web multimedia continand texte imagini, animatii si asa mai departe. Un site este administrat (creat, intretinut si actualizat) de un webmaster. Un website este alcatuit din mai multe pagini web. Este numita pagina web deoarece se aseamana cu o pagina de ziar. Un website poate fi vazut pe orice dispozitiv conectat la internet capabil sa afiseze informatii prin intermediul protocolului HTTP (Hypertext Transfer Protocol). HTTP ofera o tehnica de comunicare prin care paginile web se pot transmite de la un computer aflat la distanța spre propriul computer.

Tipuri de website-uri, 

Website-urile se pot clasifica dupa o multime de factori dar principalul este continutul sitului.

Principalele categorii de website-uri dupa continut:

  • Continutul de tip text care poate fi combinat cu imagini, video
  • Continutul de tip imagini editate cu textul dorit
  • Continut infografic; reprezentari grafice a unor date
  • Continut video; foarte util pentru demonstratii sau tutoriale.

Realizarea unui website

La inceputurile internetului website-urile se realizau doar de programatori sau web disigneri. Dezvoltarea fara precedent a internetului permite astazi fiecarui utilizator sa creeze website-uri atractive si interesante. Pentru un website trebuie neaparat sa investesti o suma de bani; poti sa incerci sa il faci singur sau sa apelezi la un profesionist. In oricare din cazuri trebuie sa stii:

  • Ce rezultate vrei sa obtii cu prezenta online
  • Ce informatii va prezenta website-ul
  • Cui se adreseaza

Sunt mute platforme online care te pot ajuta sa creezi singur un website majoritatea sunt gratuite.  Intrebarea esentiala este la ce iti trebuie un website daca nimeni nu il vede sau il vede doar daca scrie pe motorul de cautare numele website-ului?

Website-ul si profesionistii; structura website

Realizare website-uri

Realizare website-uri

Un website trebuie sa puna la dispozitia utilizatorului informatii de care are nevoie si trebuie sa fie gasit pe motoarele de cautare doar scriind anumite cuvinte cheie. Site-ul trebuie sa fie bine structurat si sa se adapeze automat pe toate dispozitivele (desktop, tableta, smartphone). Sa facem un exemplu: am nevoie de un veterinar la Botosani. Nu cunosc pe nimeni si atunci scriu pe motorul de cautare veterinar Botosani. Google imi afiseaza pe prima pagina 10 website-uri pe care considera ca trateza subiectul pe care il caut. Din cei 10 prezenti pe prima pagina pot sa aleg unul care se prezinta dupa nevoile mele. Daca sunt o persoana exigenta pot cauta intre cele 171.000 de rezultate pe care Google mi le pune la dispozitie in 1,5 secunde. In mod sigur nu o fac, aleg unul din cei 10, ii telefonez si vad daca poate sa rezolve problema animalului meu de companie. Iata de ce un website trebuie sa fie gasit pe motoarele de cautare.

De ce e nevoie de un profesionist pentru a crea un website?

Cand se creaza structura unui website trebuie analizate cuvintele cheie trebuie studiate cele mai mici detali pentru a gasi solutii eficiente ca website-ul sa ajunga pe prima pagina de Google, sa fie in prmii 10 din cei 171.000. Iata de ce pentru un site care sa aduca rezultate este nevoie de un profesionist. Am studiat 8 ani cum se poate aduce un website pe prima pagina de Google. Totusi spun cinstit nu totdeauna reusesc din site-urile pe care le-am realizat doar 80% au ajuns pe prima pagina. Cum crezi ca vei reusi singur sa aduci website-ul creat de tine pe prima pagina? Subliniez ca din moment ce ai plecat gresit nu se mai poate face nimic de cele mai multe ori site-ul trebuie reconstruit de la 0. E ca in viata reala. O casa fara fundatie risca sa cada in orice moment. Sfatul meu este sa faci un buget pentru prezenta ta on-line, in functie de acesta se pot gasi solutii eficiente pentru crearea uni fantastic website. Daca ai nevoie de un website de prezentare pentru firma sau activitatea ta nu ezita sa ma contactezi impreuna gasim solutia cea mai buna pentru prezenta ta online.