Comunicare

Comunicarea este un capitol important al marketingului. Comunicare- transmitera de informatii sub forma de mesaje, stiri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise, intre doi indivizi numiti interlocutori. Iata 5 sfaturi pentru o comunicare eficienta:

  1. Clar; subiect clar si usor de inteles
  2. Concis; mesaj scurt si la obiect
  3. Context; mesaj relevant
  4. Impact; mesaj memorabil
  5. Valoare; da valoare mesajului transmis

Comunicarea trebuie adaptata audientei; un tip de audienta poate sa doreasca mai multa claritate, un alt tip poate sa vrea mai mult context, publicul ocupat doreste sa fii cat mai concis la fel cum sunt cei ce vor sa stie valoarea mesajului pe care il transmiti.

Abilitatea de a comunica

comunicare

comunicare

Astazi este greu sa comunici, multe persone nu au timp, altele au alte ocupatii si nu te urmaresc la fel cum sunt si personae care vor sa-si gaseasca singure informatiile de care au nevoie. Iata patru abilitati care te vor ajuta sa comunici

  1. Evaluare
  2. Mesaj
  3. Document
  4. Predare (furnizare)

Evaluarea publicului ta va ajuta sa gasesti persoane care vor sa asculte mesajul pe care vrei sa-l transmiti. Mesajul tau trebuie sa aiba o scurta introducere, un punct de interes, un exemplu si o concluzie sau doua. Cum urmeaza sa transmiti mesajul? Pentru asta ai nevoie de un document adaptat metodei prin care vrei sa-l transmiti (email, document scris). Peredarea sau furnizarea este modul in care mesajul tau va ajunge la audienta poate fi posta electronica, posta ordinara, prin expunere verbala…

Comunicare convingatoare (persuaziva)

Este comunicarea care convinge pe cineva sa cumpere un produs sau sa solicite serviciile pe care le oferi.

6 sfaturi pentru o comunicare convingatoare sau persuaziva

  1. Reciprocitate
  2. Raritate
  3. Autoritate
  4. Consistenta
  5. Placere
  6. Consens

Reciprocitatea inseamna sa oferi ceva (de obicei un cadou) pentru a obliga

abilitatea comunicarii

abilitatea comunicarii

interlocutorul sa accepte oferta ta, poate fi si o reducere sau un beneficiu. Studiile spun ca o bomboana oferita, cresc sansele de a convinge o persoana cu 3%. Raritate, da impresia potentialului client ca produsul pe care il propui nu poate fi cumparat oricum si mai ales nu se gaseste oriunde pe piata. Autoritate, faptul ca porti o unifoforma ai un ecruson sau un tricou cu numele produsului sau firmei pentru care lucrezi da un sentiment de siguranta si incredere. Consistența inseamna incredere – pastrarea nivelului de calitate, termene de predare respectate. Placere, poti face interlocutorul sa se simta bine cu un simplu compliment. Dar poti vorbi si de avantajele produsului pe care il oferi si cat de bine se va simti daca il foloseste. Consens, te poti avantaja de faptul ca acelasi produs il folosesc mai multe persoane unele celebre.

Solutia eficienta pentru comunicare

Dar o buna solutie pentru a ajunge la rezultate in comunicare si marketing este atribuirea acestei activitati unui specialist sau unei echipe care sa aiba responsabilitatea implementarii acestor principii.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Marketing online. Salvează legătura permanentă.