Social media

Ce este social media? Definitie, perceptie, utilizatori

Ce este social media? Media de socializare online (social media) sunt un grup de instrumente (site-uri web și soft-uri/aplicații) care funcționează cu ajutorul unui dispozitiv conectat la Internet (computer, laptop, tabletă, telefon mobil etc.) și care au fost construite pentru a facilita comunicarea utilizatorilor de Internet și crearea, distribuirea și schimbul de conținut (text, foto, video, audio, prezentări multimedia etc.) între membrii unor grupuri sociale (prieteni, colegi, familie etc.) care se formează pe bază de încredere, fiecare membru căutând să-și valorifice identitatea, apartenența, creativitatea și libertatea de exprimare și participare. (Definitie Wkipedia)

Social media este un grup de site-uri web si aplicatii care usureaza comunicarea utilizatorilor de internet. Social media permite utilizatorilor sa creeze, sa distribuie si sa schimbe continut intre membrii unor grupuri.

Social media este perceput diferit in functie de o serie de factori. Acesti factori sunt geografici, demografici sau psihografici.

Social media este perceput diferit in funtie de interese:

din perspectiva unui utilizator

din perspectiva unui specialist in social media marketing

din perspectiva unei companii

Cum privesc utilizatorii social media?

Utilizatorii, oamenii simpli, normali, folosesc social media pentru a se deconecta de la activitatile zilnice. Aceasta categorie utilizeaza social media pentru a comunica cu prietenii, pentru a posta noutati sau evenimente speciale din viata lor, pentru a se relaxa sau pentru a se amuza.

Social media din perspectiva unui specialist de marketing

Social Media, din perspectiva unui specialist de marketing, inseamna un loc de munca, o sursa de venit. Social Media, pentu un social manager este un domeniu de activitate cu care acesta trebuie sa tina pasul, este un mod de viata. Un Social Media manager creaza planuri de promovare a unei marci, lucreaza la strategii, cauta solutii…

Ce reprezinta social media din perspectiva unei companii

social media

Ce reprezinta Social Media

Ce reprezinta social media pentru o companie sau o marca care vrea sa se promoveze? Un mod eficient de a face publicitate pentru a atinge obiectivele propuse. Cele mai multe companii au ca obiective marirea cifrei de afaceri. Social Media pune la dispozitia oamenilor de afaceri o metoda usoara pentru  a fi prezent in fata unui numar foarte mare de oameni. Social media, da posibilitatea unei firme sa comunice eficient cu fostii, actualii si potentialii clienti.

Cum sa profiti de social media?

Daca ai o afacere, sau vrei sa iti dezvolti o marca social media reprezinta cea mai buna solutie pe termen lung. Beneficiezi de vizibilitate in fata a milioane de oameni, poti gasi oameni care au aceleasi interese, poti gasi potentiali clienti cu care poti comunica. Ai nevoie de o pagina de prezentare profesionala? Nu ezita sa ma contactezi impreuna gasim solutia ideala pentru pagina ta de social media.